Wat is een peeling?

Een peeling is een vloeistof die bestaat uit natuurlijke zuren. Ze werken huid verjongend doordat zij o.a. cel vernieuwing stimuleren en de dode huidcellen verwijderen. Hierdoor komt een jonge en mooie huid tevoorschijn die gladder aanvoelt. Een peeling maakt jouw huid egaler en de structuur fijner.

Er zijn diverse soorten peelingen op de markt. Iedere peeling heeft zijn eigen werking om een huidprobleem of huidconditie aan te pakken. Tijdens een peeling wordt gewerkt met fruitzuren AHA (Alfa hydroxy acid) en BHA (Beta Hydroxy acid). Dit kunnen zijn glycolzuur, melkzuur, appelzuur, salicylzuur, azelinezuur enz. Ieder fruitzuur heeft zijn eigen werking en eigenschappen, dat voor verschillende huidindicaties ingezet worden.

Welke peeling behandeling is het beste voor mijn huid? 

Er zijn verschillende peelings variërend in sterkte van lichte, die progressief resultaten boeken en slechts een korte herstelperiode heeft, tot de diepe peelings, die een zeer duidelijk resultaat laten zien maar vaak een langere herstelperiode hebben. Tijdens een intakegesprek zullen we samen met u uw specifieke huidinformatie in kaart brengen, waarna we kunnen bepalen welke peeling voor uw huid en uw wensen het beste volstaat. DermaPeeling behandelingen zijn in kuurverband nodig om het gewenste resultaat te behalen en worden ondersteund door de juiste DermaQuest producten voor thuisgebruik om het optimale resultaat te behalen. U krijgt hierover een uitgebreid advies van onze huidtherapeut. 

Welke peelings zijn er?

Milde peelings – Niveau 1

Deze doeltreffende milde peelings zorgen voor een rustige huid met veel weerstand, minder ontstekingen, minder roodheid. Ideaal om in te zetten bij rosacea en gevoelige huiden. Soorten peelings: Mini Pumpkin Mask, Salicylic Solution 5%.

Medium peelings – Niveau 2

Deze peelings zijn geschikt voor ieder huidtype en worden toegepast bij acné, het verbeteren van de celdeling in de opperhuid, het egaliseren van de teint en het verminderen van fijne lijntjes. Deze peelings zijn ook in te zetten als voorbereiding naar niveau 3 peelings. Soorten peelings: Salicylic Acid Resurfacer, MangoBrite Resurfacer, Glycolic Acid Peel, Primary Pumpkin Resurfacer, Power Pumpkin Resurfacer.

Intensieve peelings – Niveau 3

Deze intensieve peelings hebben de kracht om de acné-littekens, huidveroudering en grove poriën te verhelpen. Daarnaast verhelderen ze pigmentvlekken en werken ze krachtig op acné. Soorten peelings: Modified Jessner, TCA/Salicylic Peel, Skin Brite Peel

Doet een DermaPeeling pijn? 

Wat u tijdens de behandeling kunt ervaren, is afhankelijk van de sterkte van de DermaPeeling. Dit kan oplopen tot een warme sensatie met lichte prikkelingen. Om dit te compenseren is het mogelijk dat uw huidtherapeute door middel van een kleine ventilator lucht over uw gezicht verspreidt om de behandeling zo comfortabel mogelijk voor u te maken. 

Wat is de hersteltijd van een Peeling? De duur van het herstelproces na een behandeling wordt voornamelijk bepaald door de sterkte van de Peeling. Direct na de behandeling kan uw huid er licht rood uitzien, maar dat zal snel afnemen. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse werkzaamheden hervatten. Zorg dat u de nazorginstructies van uw huidtherapeute nauwkeurig opvolgt.