Laserontharing behandeling

Laser ontharen

Overbeharing oftewel ongewenste haargroei is één van de veel voorkomende problemen bij mannen maar ook vooral bij vrouwen. Bij Novo Skin Clinic bieden wij laser ontharing aan die de haargroei sterk kan verminderen. Wij werken met de beste laser op de markt namelijk de Diode. Maak snel een afspraak bij onze huidtherapeute voor een vrijblijvend gesprek.

Symptomen en diagnose
Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen kunnen langer worden en in aantal toenemen. Onderbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit. Bij hirsutisme krijgen vrouwen haar op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. In plaats van donshaar verschijnt er veel en donker haar op plekken als de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan ‘normaal’. Als u last heeft van ongewenste haargroei, kunt u eerst de huisarts om advies vragen. Deze kan beoordelen of verdere onderzoeken en maatregelen nodig zijn, voordat u zich laat behandelen door een huidtherapeut. 

Huidtherapie bij overbeharing
Ongewenste haargroei op het gezicht of op het lichaam is goed te behandelen. 
Bij Novo Skin Clinic kunt u terecht voor laser ontharen. Wij gebruiken de meest effectieve laser op de markt; de Palomar Vectus Diodelaser. De Vectus laser heeft het vermogen om op een snelle, effectieve manier de dikste en fijnste haren van verschillende soorten huidtypes te verwijderen. De Vectus laser heeft de mogelijkheid voor twee verschillende koppen. Voor kleine gebieden kan de kleine kop (12mm x 12mm) gebruikt worden en voor grotere gebieden is de grote kop (23mm x 38mm) zeer geschikt.


Adviezen bij laserbehandeling

Voor de behandeling

  • Vier weken voor de behandeling stoppen met harsen, epileren. 
  • Vanaf 4 weken voor de behandeling de huid goed beschermen met SPF 30 of hoger, tot zes weken na de laatste behandeling. 
  • Vermijd de eerste zes weken het zonlicht, de zonnebank en gebruik geen zelf bruinende crèmes. 
  • Als u kiest voor ‘permanente’ ontharing door een huidtherapeut, is het belangrijk dat u zelf niet meer epileert (met pincet of de touwtjes) of harst. 
  • De haren mogen wel tussen de behandelingen door kort geknipt of geschoren worden.

Na de behandeling

  • Na de behandeling kan je kleine zwellingen zien rondom de haarzakjes (folliculair oedeem) wat snel weer zal verdwijnen. 
  • De huidtherapeut zal het behandelde gebied met een koude kompres koelen. Dit mag u thuis voort zetten indien gewenst, of Aloë Vera op smeren. 
  • Het is belangrijk direct zonlicht op de huid tot enkele dagen na de behandeling te vermijden. Het beste is het behandelde gebied te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. 
  • Het is niet verstandig om direct na de behandeling te heet douchen/baden, 3 dagen geen sauna bezoek, de eerste 24 uur niet zwemmen en de eerste dagen rustig aan met sporten. 
  • Ongeveer na twee weken vallen de haartjes geleidelijk uit. Probeer niet aan de losse haartjes te trekken. Indien gewenst, mogen opkomende haartjes geschoren worden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig voor een maximaal resultaat. 
Het aantal behandelingen wordt sterk bepaald door onder andere uw haar- en huidkleur en de haardikte. Dit is bij elke persoon anders daarom zal onze huidtherapeut tijdens het intakegesprek u uitgebreid hierover adviseren. Ook de tijd tussen de behandelingen zal met u besproken worden.

Verwijzing en vergoeding
Voor de behandeling van overbeharing heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. Vergoeding is afhankelijk van de soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).