Dermapen Behandeling (microneedling)

De behandeling met de Derma-pen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren. Het maakt met minuscule naaldjes, die zeer snel op en neer bewegen, microscopisch kleine gaatjes in de huid.Dermapen Behandeling

Dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid dikker, steviger, veerkrachtiger en egaler van kleur wordt. Fijne lijntjes, rimpels, striae, (acne-) littekens, pigmentvlekken, zonbeschadiging en vergrote poriën worden minder zichtbaar.

Tijdens de behandeling bij Novo Skin Clinic kan water óf een serum met huid verbeterende werkstoffen als tussenvloeistof dienen, door de ontstane micro-kanaaltjes in de huid is hier een betere opname van mogelijk.

Wat kan de dermapen voor u betekenen?

De microneedling behandeling wordt met succes gebruikt om fijne lijntjes te behandelen, rimpels te verminderen, slappe huid te verstevigen, zon beschadigde huid te behandelen, zichtbaarheid van striae te verminderen, littekens te verbeteren, hergroei van het haar te induceren. Het wordt ook gebruikt om de huid strakker te maken na liposuctie. De behandeling kan veilig worden uitgevoerd op alle huidtypes.

Tijdens een Dermapen behandeling

Indien gewenst smeert u 60 minuten voorafgaand aan de behandeling de verdovende Emla crème, die ervoor zorgt dat u weinig tot niets voelt van de Dermapen behandeling. 

Tijdens de behandeling wordt de Dermapen langzaam over de huid bewogen. Tegelijkertijd penetreren de naaldjes gecontroleerd in de huid. Afhankelijk van de diepte waarop gewerkt zal worden kunnen er wat puntbloedingen ontstaan.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling geeft een licht 'scherp' gevoel, maar is goed te verdragen. Bij een behandeling met een diepere naaldlengte kan een Emla crème worden gebruikt. Het is noodzakelijk om de huid de opvolgende dagen goed te beschermen met een SPF!

Hoeveel Dermapen behandelingen heeft u nodig

Afhankelijk van de indicatie zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Er zijn gemiddeld 5 á 6 behandelingen in kuurverband nodig, elke 4-6 weken, voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de Dermapen zal een boost zijn voor uw huid.

Na de Dermapen behandeling

Na de Dermapen behandeling is de huid rood en gevoelig en kan er wat zwelling ontstaan in de huid. De huid is ongeveer de eerste 1-3 dagen na de behandeling wat roder dan normaal. Tevens kan de huid een aantal dagen na de behandeling wat schilferen of vervellen. Wees 2 weken na de Dermapen behandeling erg voorzichtig met de zon. Smeer uw huid dagelijks met een zonnebrandcrème van minimaal SPF 30 in.

Vergoeding Dermapen

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling van acne-littekens meestal (grotendeels) vergoed door zorgverzekeraars onder acnetherapie. De behandeling van littekens kan soms vergoed worden onder littekentherapie of camouflagetherapie. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden. U bent zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van de facturen met uw zorgverzekeraar.