Camouflagetherapie Behandeling

Camouflagetherapie

Camoufleren is het tijdelijk verbergen of minder opvallend maken van huidskleur verschillen met behulp van camouflagecrème. Camouflagetherapie kan toegepast worden wanneer uw huid bijvoorbeeld een onrustig beeld vertoont door pigmentvlekjes, rode bultjes of couperose.Camouflagetherapie

Vanzelfsprekend kunnen zowel vrouwen als mannen camouflagecrème gebruiken.

Wat is camouflagetherapie?

Wanneer u last hebt van kleur afwijkende huidaandoeningen zoals vlekjes die ontstaan door acne, acne littekens, hyperpigmentatie, wijnvlekken, couperose en nog veel meer huidafwijkingen, kunt u bij de huidtherapeute terecht voor camouflagetherapie. De huidtherapeute zal tijdens een spreekuur samen met u kijken naar de huidafwijking en een camouflagekleur uitkiezen die met uw natuurlijke huidteint overeenkomt. Hiermee kunt u de huidskleur verschillen tijdelijk camoufleren. Uiteindelijk is het de bedoeling dat u precies weet hoe u thuis de camouflagecrème aanbrengt wanneer u dat wenst. Veel huidskleur verschillen zijn ook permanent te verwijderen of te vervagen met behulp van diverse behandeltechnieken.

De behandeling

Samen zullen we de tijd nemen om zo goed mogelijk naar uw klachten en wensen te luisteren. Er is een palet met verschillende kleuren waarmee de huidtherapeut samen met u uw huidskleur bepaalt en de juiste kleur of kleuren voor u uitkiest. Daarna leert zij u de techniek van het aanbrengen van de camouflagecrème aan, waardoor u deze zelf op de juiste manier kunt aanbrengen op de momenten waarop u dat wenst. We kunnen in een vervolgafspraak u begeleiden tot het leren aanbrengen van de camouflage crème. Verder zal de huidtherapeute u alle tips en adviezen meegeven rondom het camoufleren.

Resultaat van de behandeling

Wanneer u de camouflagecrème op de juiste manier aanbrengt, kunt u de kleurafwijking met een veilige waterproof corrigeren. Over het algemeen blijft de camouflage de hele dag goed zitten, ook bij extreme omstandigheden zoals zwemmen, hitte en lichamelijke inspanning. De benodigde camouflagecrèmes en bijhorende producten kunnen wij voor u bestellen.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket wordt camouflagetherapie voor het gelaat in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Novo Skin Clinic Leidschendam is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapie en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.