Acnetherapie behandelingen

Acne

We spreken van acne als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Acne komt vooral voor in het gezicht, de borst, rug en schouders. In de leeftijdsgroep van 12 tot 24 jaar heeft ongeveer 85% er in mindere of meerdere mate last van acne. 12% van de vrouwen en 3% van de mannen heeft op de leeftijd van 44 jaar nog steeds symptomen.

Vaak heeft acne verschillende verschijningsvormen; naast mee-eters (comedonen) zien we ook rode bultjes (papels), puistjes (pustels) en/of onderhuidse ontstekingen (noduli en cysten), in wisselende combinaties en in meer of minder ernstige mate.

Mogelijke complicaties bij acne

Veel pubers en jonge volwassenen kampen met emotionele en psychosociale problemen door acne. De ontsierende pukkels en puistjes veroorzaken gevoelens van schaamte en angst, minderwaardigheidscomplexen en depressies. Ook bij volwassenen met een chronische vorm van acne blijkt deze aandoening van grote invloed op de kwaliteit van leven te zijn. Wanneer acne niet meer actief aanwezig is, kunnen nog wel restverschijnselen zichtbaar zijn, zoals storende acnelittekens en pigmentvlekken (hyperpigmentaties).

Acne behandelingen

Novo Skin Clinic zorgt voor zichtbare verbetering door middel van acne behandeling. Tijdens de acne behandeling worden diverse methoden en combinaties uitgevoerd. Bovendien zal de huidtherapeute juiste adviezen meegeven hoe u zelf met u huid kan omgaan en geschikte producten adviseren voor thuis gebruik.

De acnetherapie van Novo Skin Clinic bestaat uit:

Dieptereiniging

De huidtherapeute zal de huid manueel reinigen waarbij mee-eters en pustels worden verwijderd. Het doel van dieptereiniging is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen.

Peeling

Peelings zullen meestal ingezet worden tijdens een acne behandeling. Novo Skin Clinic werkt met verschillende zuren van Dermaquest met elk hun specifieke eigenschappen. De peeling verwijderen de dode huidcellen, lossen de talg op en egaliseren de huid. Hersteltijd is afhankelijk van de soort peeling en hoe diep de peeling is.

Huidverbetering-  en productadvies van de huidtherapeut

Aangezien acne een hardnekkig huidprobleem is, dient de behandeling een langere tijd voortgezet te worden. Met behulp van de juiste behandeling en producten verbeteren we uw huid. Om uw huidconditie te verbeteren zal onze huidtherapeute u adviseren over het reinigen en verzorgen van uw huid. 

De duur van de behandeling

Afhankelijk van uw huidklachten en soorten acne zal onze huidtherapeute samen met u de behandelfrequentie bepalen. In het begin van de behandeling zal de behandelingsfrequentie hoog liggen en kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de huid iedere twee weken te behandelen. De behandelingsfrequentie neemt af naarmate de conditie van de huid verbetert.

TIPS EN ADVIEZEN

Adviezen zijn een onderdeel van de behandelingen. Om een optimaal resultaat uit de acne behandeling te behalen, is het belangrijk dat u de adviezen van onze huidtherapeute volgt:

  • Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne.
  • Verwissel uw kussensloop het liefst om de dag. Jouw kussensloop is een bron van bacteriën. Dagelijks vangt je kussen dode huidcellen en vuil van je haar op.
  • Niet de puisjes uitknijpen. Dit kan ontstekingen en littekenvorming veroorzaken. Bovendien ontstaan er hierdoor korstjes en vlekjes die moeilijk te behandelen zijn en vaak meer opvallen dan de acne zelf.
  • Vermijd heet water om uw huid mee te reinigen, zeep en veel alcohol. Dit droogt de huid uit, waardoor er als huidreactie juist meer talg wordt aangemaakt.
  • Gebruik huidverzorging en make-up die geen parabenen en parfum bevatten en op minerale basis zijn.
  • Bescherm je huid dagelijks met een SPF factor.